• 1400/06/10
  • - تعداد بازدید: 52
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
دانشکده پرستاری حضرت زهرا(س)آباده

قارچ سیاه خطرناک است اما مسری نیست

قارچ سیاه خطرناک است اما مسری نیست

عفونت قارچ سیاه در واقع توسط یک گروه از عوامل قارچی بنام موکوراسه‌ها ایجاد می‌گردد که به خاطر رشد سریع این عوامل قارچی جزو عفونت‌های اورژانسی از لحاظ نیاز به درمان سریع محسوب می‌شود.
 
به گزارش روابط عمومی دانشکده پرستاری حضرت زهرا(س)آباده، اغلب بیماران درگیر جزو افراد با دیابت کنترل نشده بوده‌اند ولی اخیراً بعلت استفاده از داروهای کورتونی در بیماران مبتلا به کووید 19 این گروه از بیماران هم در گروه‌های مستعد و حساس قرار گرفته‌اند.

این بیماری مسری نبوده و اغلب اسپورهای قارچی از محیط بیرون (هوا) وارد سیستم تنفسی بخصوص سینوس‌ها شده و بخاطر نکروز شدید در نواحی سینوس‌ها، بینی و چشم که به رنگ تیره درآمده بعنوان عفونت قارچ سیاه معروف شده است.

برای پیشگیری از این عفونت، افرادی که دارای بیماری زمینه‌ای خاصی که تضعیف‌کننده سیستم ایمنی می‌باشد، نظیر دیابت کنترل نشده و استفاده‌کنندگان از کورتون‌ها بویژه با دوز بالا و طولانی مدت هستند، بایستی در محیط‌هایی که تراکم اسپورهای قارچی و گرد و غبار هست کمتر در دسترس باشند و در صورت لزوم از ماسک‌های با کیفیت برای جلوگیری از ورود اسپورهای این قارچ‌ها استفاده کنند.

این گروه افراد اگر علائمی بصورت سینوزیت، ضایعات تیره در صورت و سردرد داشتند بهتر است با یک متخصص ENT (گوش، حلق و بینی) و یا عفونی مشورت لازم را انجام دهند.

برای تشخیص دقیق و قطعی این عفونت قارچی، علائم بالینی در کنار نتایج آزمایشگاه پاتولوژی و آزمایشگاه قارچ شناسی ارزشمند است، چون علائم بالینی به تنهایی اختصاصی نمی‌باشد.

گفتنی است، در پی شیوع بیماری کرونا، مواردی از قارچ سیاه در ایران گزارش شده است.

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 46184
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید