• 1399/10/03
  • - تعداد بازدید: 52
  • زمان مطالعه : 14 دقیقه
دانشکده پرستاری حضرت زهرا(س)آباده

اختتامیه بیست و پنجمین جشنواره قرآنی هدهدمملو از حضور شهدای مدافع سلامت و خالی از حضور دانشجویان

اختتامیه بیست و پنجمین جشنواره قرآنی هدهدمملو از حضور شهدای مدافع سلامت و خالی از حضور دانشجویان

مراسم اختتامیه بیست و پنجمین جشنواره قرآنی هدهد وزارت بهداشت دوم دی ماه در مرکز همایش‌های بین المللی رازی برگزار شد. در این مراسم که بدون حضور برگزیدگان اجرا شد، دانشگاه علوم پزشکی قم به عنوان میزبان دور بعد اعلام شد.
 
به گزارش روابط عمومی دانشکده پرستاری حضرت زهرا(س) آباده- به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاونت فرهنگی وزارت بهداشت :

در این مراسم دکتر نمکی وزیر بهداشت، دکتر لاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت، دکتر عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، دکتر سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی و دکتر کیانوش جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت حضور داشتند. 

این مراسم بدون حضور دانشجویان و شرکت‌کنندگان جشنواره و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی در حالی برگزار شد که به غیر از مسئولان و برگزار کنندگان و چند نفر از دانشجویان برگزیده ساکن تهران، سالن خالی از حضور فیزیکی افراد بود و شرکت‌کنندگان می‌توانستند از طریق فضای مجازی در جریان برگزاری مراسم قرار بگیرند.

با این حال سالن اصلی مرکز همایش‌های رازی هر چند خالی از حضور فیزیکی افراد بود اما مزین به تصاویری از شهدای مدافع سلامت و تصاویری از سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بود و گویی سالن مملو از عطر حضور شهدا شده بود و این حضور با فضای قرآنی حاکم، جلوه‌ای خاص به مراسم داده بود.

برنامه با پخش سرود ملی و قرائت قرآن توسط سید پارسا انگشتان قاری قرآن و دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز شروع شد و در ادامه سید وحید مرتضوی مجری قرآنی صدا و سیما به اعلام برنامه‌ها پرداخت.

علامه طباطبایی منابع دینی را مصفا و شکوفا کرد

حسن آغاز برنامه‌ها پخش کلیپی از آیت‌الله العظمی جوادی آملی بود.

ایشان در پیامی تصویری که به اختتامیه بیست و پنجمین جشنواره قرآنی هدهد ارسال شده بود، با اشاره به تاثیرات انس با قرآن بر انسان اظهار داشت: مرحوم علامه طباطبایی صاحب تفسیر المیزان انس بسیاری با قرآن داشتند و فردی خودساخته و فرزند خصال خویشتن بودند. ایشان در تهران و نجف اساتید مختلف و شناخته شده‌ای داشتند اما بیشتر از هرچیز علامه از درون خود جوشید و رشد و بالندگی یافت. ایشان بسیار عادی زندگی می کردند. پس از نماز صبح تا طلوع خورشید قرآن می‌خواندند، آن هم با صوت کوتاه و این کار بر ایشان بسیار مؤثر بود.

این مفسر قرآن با توجه به شخصیت علمی و معارفی علامه طباطیایی عنوان کرد: زمانی که علامه وارد حوزه علمیه شد دریافت که قرآن قابل تحریف نیست و کسی حق ندارد از قرآن کم و زیاد کند اما به نام ائمه بسیار جعل حدیث صورت می‌گیرد بنابراین تلاش کردند تا منابع دینی را مصفا و شکوفا کنند.

آیت‌الله جوادی آملی در این پیام تصویری از برگزاری جشنواره قرآنی و گسترش قرآن در بین دانشگاهیان  تقدیر و تشکر کرد.

فعالیت‌های قرآنی، جایگاه والا و  رفیعی در نظام فرهنگی کشور دارد

در ادامه برنامه دکتر سیما سادات لاری در سخنرانی خود در این مراسم اظهار داشت: جامعه دانشگاهی باید در حوزه فعالیت‌های قرآنی همواره پیشرو و خلاق باشد و بدون شک برگزاری جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت که همه ساله به صورت مستمر برپا می‌شود، نبض فعالیت‌های قرآنی این وزارتخانه به شمار می‌رود.

وی خاطرنشان کرد: وزیر بهداشت با همه  مشغله‌هایی که داشته و دارند و با اینکه بیش از 10 ماه در گیر مبارزه با ویروس منحوس کرونا هستند، امروز قبول زحمت کرده و در جمع این محفل قرآنی حاضر شدند و این موضوع را به فال نیک می‌گیرم. حضور ایشان در مراسم اختتامیه جشنواره قرآنی هدهد وزارت بهداشت، نشان از توجه و اهمیت وی به فعالیت‌های قرآنی جامعه دانشگاهی از جمله دانشجویان، کارکنان و اساتید دانشگاه‌های علوم پزشکی است.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت ادامه داد: باعث افتخار و خرسندی است که  فضای سالن اختتامیه، مزین به عکس شهدا به ویژه مدافعان شهدای سلامت است. عزیزانی که از بدو شیوع ویروس کرونا، جهادگونه در مسیر مبارزه با این بیماری در تلاش بودند و در بیمارستانها و مراکز درمانی برای مداوی بیماران از هیچ تلاشی دریغ نکرده و جان خود را فدا کردند. همچنین در همین جا باید درود بفرستم به شهدای دانشجوی دفاع مقدس و چه زیباست که عکس این عزیزان در این محفل قرآنی، زینت‌بخش مراسم اختتامیه شده است.

لاری با اشاره به اینکه فعالیت‌های قرآنی، جایگاه والا و  رفیعی در نظام فرهنگی کشور دارد، اظهار کرد: جامعه دانشگاهی باید در حوزه فعالیت‌های قرآنی همواره پیشرو و خلاق باشد و بدون شک برگزاری جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت که همه ساله به صورت مستمر برپا می‌شود، نبض فعالیت‌های قرآنی این وزارتخانه به شمار می‌رود.

جداشدن انسان امروز از ارزش‌‎های الهی فرضی غلطی است

سخنران ویژه اول جشنواره حجه‌الاسلام و المسلمین دکتر سید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بود که درباره وضعیت ناآرام جهان، وضعیت فضای مجازی و بازگشت به معنویت سخن گفت.

عاملی با اشاره به اینکه جهان مسیری جز بازگشت به قرآن ندارد، بیان کرد: وضعیت ناآرام جهان و سرخوردگی و سردرگمی جوامع مختلف موجب شده است که برخی از پایان معنویت و عدم رجوع به کتب آسمانی و الهی سخن بگویند که حرف باطلی است. در مهندسی بافت گفته می‌شود که بافت خصیصه خودترمیمی دارد و بافت سالم می‌تواند بافت زخمی را ترمیم کند. مشابه همین خصلت در فطرت انسانی وجود دارد. هرچه فرد از فطرت و طبع انسانی دور شد دوباره فطرتش او را به سمت حقیقت می‌کشاند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی جداشدن انسان امروز از ارزش‌‎های الهی را فرضی غلط دانست و گفت: تجددگراها امروزه بر این باورند که در اوج تجدد سنت معنا پیدا می‌کند و بعد از تجدد است که می‌شود به سنت نگاه انداخت. امروزه انسان با تمام گرفتاری‌هایش به کنج آرامش‌بخش دین بازگشته و جهان علاقمند به نورایت قرآن است.

رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور رشد معنویت در کشور را برخلاف تصورات رایج و القائات فضای مجازی دانست و اشاره کرد: امروزه 80 درصد یعنی حدود 67 میلیون از افراد جامعه ایران دسترسی به اینترنتی دارند که لایه‌های اولیه‌اش متصل به بخش ناشایست فرهنگ غرب است. در این شرایط براساس پیمایش‌هایی که انجام شده است مردم باورمندی‌های دینی بالایی دارند و علاقمند یه شرکت در مراسم دینی و سخنرانی‌های مذهبی هستند.

عاملی با اشاره به اینکه نیازمند گسترش دانش دینی در جامعه هستیم بیان کرد: خواندن و قرآئت قرآن اولین مرحله یا سواد و توانایی خواندن و نوشتن قرآن است. پس از آن باید در جهت حفظ و معانی، شناخت معارف قرآنی، دانش اجتماعی ناشی از قرآن و دانش حکمرانی قرآنی بکوشیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه نتوانستیم دانش حکمرانی قرآنی را تولید کنیم گفت: ما نتوانستیم نظام حکمرانی خود را بر مبنای دانش مستخرج از قرآن استوار کنیم. در واقع ما با نوعی سکولاریسم در احکام دینی مواجه هستیم و باید بتوانیم دین را در مسیر زندگی و اجتماعی شدن قرار دهیم. درک قاعده‌های هستی و رسیدن به ذات دانش از طریق قرآن قابل وصول است و قرآن مملو از معارف ناشناخته است. نوآوری در هستی به معنای خلق امر جدید نیست بلکه به معنای کشف و رمزگشایی از قاعده‌های مستتر در جهان است. در قرآن قوانین مربوط به سلامت جامعه داریم. اگر بر این آموزه قرآنی توجه کنیم نگاه کاریکاتوری به سلامت از بین می‌رود و سلامت کلی جامعه را فراهم می‌کند. چرا که مبتنی بر دانش فراگیرو یکپارچه است. در این نگاه سلامت امری چندوجهی است و علمای دین نیز در زمینه پیگیری و درمان اجتماعی صاحب نظر هستند. بنابراین اگر دانش بخواهد یک پیوستار معنادار شود باید به قرآن متصل شود.

در ادامه اولین مرحله از تقدیر از برگزیدگان انجام شد که تنها منتخبین ساکن تهران به صورت حضوری جوایز خود را دریافت کردند.

برگزاری جشنواره نشان داد همکاران ما در شرایط کرونا از امور فرهنگی و قرآن غفلت نورزیده‌اند

وزیر بهداشت  در سخنرانی خود اظهار داشت: برگزاری جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت در ایام شیوع ویروس کرونا، نشان داد همکاران من در این روزهای خاص، هرچند با سخت‌ترین اپیدمی تاریخ 150 ساله کشور دست و پنجه نرم می‌کنند، اما در این شرایط از بقیه امور از جمله بخش فرهنگ و قرآن غفلت نورزیده‌اند.

نمکی خاطرنشان کرد: افتخار جمهوری اسلامی ایران است که حداقل در میان کشورهای شرق مدیترانه، از واکسیناسیون کودکان، مراقبت از زنان باردار و سالمندان غافل نشده‌ایم و همچنین در مسیر مقابله با ویروس منحوس کرونا تلاش‌های زیادی از خود نشان داده‌ایم. خوشحال هستم که هیچ بیماری در این ایام کرونایی، پشت درب بیمارستانی سرگردان نشده است و هر جا در دنیا ، داروی مؤثری برای بهبودی بیماران کرونایی معرفی شد، را برای مردم سرزمین‌مان تهیه کردیم و با افتخار می‌گویم که انشاءالله با قدرت تمام پیگیر موضوع تهیه واکسن برای ریشه‌کنی این بیماری در کشور هستیم و امیدوارم بزودی این موضوع را به سرانجام برسانیم.

وی افزود: خداوند در آیه 28 سوره سبا فرموده است: « وما أرْسلْناک إلّا کافّةً للنّاس بشیرًا ونذیرًا ولٰکنّ أکْثر النّاس لا یعْلمون» . تصور می‌کنم تفاوت در برداشت از قرآن، به معرفت نسبت به قرآن ربط دارد. مهجور ماندن قرآن دلیل اصلی‌اش،  عدم معرفت و آگاهی نسبت به قرآن  است. چرا یک نفر برداشت رحمانی دارد و یک نفر با برداشت غفلت آمیز جاهلانه، خشونت آمیزترین رفتار را با آیات قرآن نسبت به مظلومین یک منطقه اعمال می‌کند؟ مانند همین قوم متوحشی که در منطقه کشتار راه انداختند؛ همگی قرآن خواندند و گردن مردان را زدند و به زنان هتک حرمت کردند. امیرالمومنین علی (ع) زمانی‌که در مسجد خطبه می‌خواند، عده‌ای برای اینکه صدای ایشان را کوتاه کنند، بلند بلند قرآن می‌خواندند و اینها تفاوت برداشت متفاوت از این کتاب آسمانی در طول تاریخ است.

درباره ویروس‌هایی که سعادت انسان را در معرض خطر قرار می‌دهند، چه باید کرد

حجه‌الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها سخنران ویژه بعدی مراسم بود. وی ضمن تقدیر از وزارت بهداشت به خاطر برگزاری این جشنواره قرآنی اظهار داشت: از دکتر نمکی به خاطر اهتمام ویژه‌ای که به مسایل فرهنگی به ویژه حوزه قرآن دارند و همچنین خاطر دوره طولانی و مجاهدانه مبارزه با ویروس منحوس کرونا و سختی کاری که در این عرصه هم خودشان هم مجموعه همکارانشان تحمل کرده‌اند، سپاسگزارم و آرزوی بهروزی و توفیق برای این عزیزان و علو درجات و حشر با اولیا برای شهدای مدافعان سلامت دارم. در ایام سالگرد شهادت حاج قاسم عزیزمان هستیم که جشنواره به زیبایی به نام ایشان مزن شده است. آرزومندیم که آن سردار شهید و دیگر شهدا همنشین اباعبدالله باشند و ما نیز توفیق رهروی راه ایشان و توجه به وصایا و گام برداشتن در راه نظام اسلامی داشته باشیم.

وی در ادامه توضیح داد: امروز که در گیر ویروس کرونا هستیم و اخبار مختلفی درباره این ویروس در این ده ماه شنیده‌ایم و این ما را متوجه یک نکته می‌کند. همان طور که اگر دست ما آلوده شود سریع احتمال آلودگی را برطرف می‌کنیم. دل ما هم با گناه تیره می‌شود و می‌توانیم با توبه نورانیت آن را بازگردانیم.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در ادامه افزود: هر چند درصد ناچیزی از مبتلایان به ویروس کرونا جانشان را از دست می‌دهند اما همین درصد ناچیز انقدر مهم است که همه برای مدیریت آن بسیج می‌شوند و جامعه در وضعیت اضطرار قرار می‌گیرد تا تعداد تلفات را کم کنند. اما درباره ویروس‌هایی که سعادت انسان را در معرض خطر قرار می‌دهند چه باید کرد. حداقل کاری که می‌توانیم انجام دهیم این است که اجازه ورود آلودگی را ندهیم و اگر آلودگی به دل وارد شد، سریع آن را برطرف کنیم و راه آن قرآن است. چرا که قرآن شفا از ناراستی و گژی است.

رستمی همچنین با اشاره به فرصت گرانقدر جشنواره قرآن و عترت گفت: فرصت گرانقدری است که در مجموعه بهداشت و در مان و سلامت شاهد یک جشنواره گرانسنگ و دیرینه هستیم که بیست و پنجمین دوره آن برگزار می‌شود. در این دوره بیش از 70 هزار نفر از مجموعه دانشگاه‌های علوم پزشکی شرکت کردند و بیش از 500 نفر در بخش‌های مختلف برگزیده شدند که این امر نشان از گسترش فرهنگ قرآنی دارد؛ البته راهی که باید ادامه پیدا کند بیش از اینهاست و شأن قرآن نیز بیشتر از این است همان طور که خداوند نیز اشاره فرموده که روز قیامت به خاطر قرآن مورد گلایه قرار می‌گیریم.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در ادامه افزود: از طرفی نیاز و احتیاج ما به قرآن نیز بیش از اینهاست و باید در دریای بی‌کران الهی که سرچشمه‌های معرفت و هدایت و شفا از آن نشأت می‌گیرد و در آن جریان پیدا می‌کند و به آن می‌پیوندد، غرغه شویم تا به طهارت برسیم.

وی در پایان سخنرانی خود ضمن سپاسگزاری از برگزاری این جشنواره ابراز امیدواری کرد که سال آینده جشنواره‌ای باشکوه‌تر و با رفع شر ویروس کرونا و با حضور متراکم انسان‌های قرآنی برگزار شود.

دانشگاه علوم پزشکی قم؛ میزبان دور بعدی جشنواره

ادامه برنامه مرحله دوم از تقدیر از برگزیدگان بود که این بار نیز با حضور تعداد محدودی از برگزیدگان ساکن در تهران انجام شد. و پس از آن مستند سه درباره داوری بخش پژوهشی بود که تصویری روشن از پشت صحنه‌های جشنواره و مراحل داوری را نشان می‌داد.

این مراسم با سخنرانی دکتر روح‌الله علی‌نژاد رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت و دبیر جشنواره ادامه یافت.

وی با اعلام دانشگاه علوم پزشکی قم به عنوان میزبان دوره بعدی جشنواره قرآن و عترت هدهد، گفت: استفاده از ظرفیت کانون‌های قرآن و عترت با آموزش مداوم و خلاقانه دانشجویان، بهره‌مندی از ظرفیت‌های معنوی اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها جهت افزایش مکارم اخلاق در سیستم‌های آموزشی، استفاده از دستاوردها و محصولات کم‌نظیر جشنواره‌های قرآنی در دانشگاه‌ها از اهم مواردی است که رؤسا و معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌توانند جهت رشد کرامات اخلاقی در فضاهای دانشگاهی از آن بهره مند شوند.

علی‌نژاد همچنین رتبه‌های نهایی دانشگاه‌های علوم پزشکی را اعلام کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی شیراز براساس نتایج حاصله، به لحاظ کسب رتبه و مشارکت در این رویداد قرآنی، رتبه نخست را کسب کرد. همچنین دانشگاه‌های علوم پزشکی کرمانشاه، اردبیل، کاشان، تهران و شهرکرد به ترتیب رتبه‌های بعدی را از آن خود کردند.( دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و شهرکرد مشترکا به مقام پنجمی دست یافتند).

وی گفت: امیدوارم برنامه‌هایی که مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت پیش رو دارد از جمله برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه کارکنان، اعضای هیات علمی در قالب دوره‌های دانش افزایی و همچنین فعالیت در حوزه‌های پژوهشی و همچنین فعالیت‌های بین رشته‌ای، مطالعات تطبیقی در حوزه قرآن و سلامت و همچنین قرآن وطب با جدیت هرچه تمام‌تر برگزار شود. همچنین فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی مرکز قرآن همچون طرح تدبر در قرآن که در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی به صورت مجازی و در فضای وبینار برگزار می‌شود، سبب افزایش انس دانشگاهیان با قرآن کریم شود.

رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت گفت: در پایان لازم می‌دانم یاد وخاطره سردارسرافراز شهید حاج قاسم سلیمانی را که این جشنواره مزین به نام و یاد آن شهید بزرگوار است گرامی بدارم و ازخداوند متعال مسالت می‌کنم که ما را از پویندگان آن اسطوره راه جهاد و  مقاومت قرار دهد و از همه شرکت‌کنندگان، برگزیدگان، داوران و افرادی که به نحوی در این مسیر ما را یاری کردند، تشکر و قدردانی می‌کنم.

پایان بخش مراسم تقدیم پرچم جشنواره توسط دکتری لاری به معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی قم به عنوان میزبان دور بعدی جشنواره بود.

 
 
 
 
 
 
 
  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 34614
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید